Director web

cu site-uri si articole
   Articole       Adauga link       Adauga Articole       Recomandari       Contact   
               02-04-2012| Postat de Iordache Cristina

Examenul de gramatica de la admitere ii ambitioneaza pe tineri !Examenul de gramatica a limbii romane de la facultatea de drept, academia de politie, scolile de politie, scolile de agenti penitenciare si cele de subofiteri jandarmi are cerinte speciale si necesita un anumit tip de pregatire dupa o carte de gramatica a limbii romane pentru examene.

Examenul consta intr-un test grila. Cerintele difera de la facultate la facultate, desi materia este in mare aceeasi : fonetica, vocabular, morfologie, sintaxa.
Astfel, la Facultatea de Drept de la Universitatea din Bucuresti, proba este atat din gramatica propriu-zisa (20 de intrebari), cat si din exprimare corecta in limba romana (40 de intrebari). In schimb, la Facultatea de Politie din cadrul Academiei de Politie, testul grila are 30 de intrebari.

Pe langa cerintele care tin de materia ceruta la examen si metodologia examenului, viitorul candidat la admiterea de la facultatile de mai sus trebuie sa stie ce fel de pregatire este potrivita pentru acest tip de examen.

Pregatirea individuala sau pregatirea cu un profesor meditator dau la fel de multe rezultate daca elevul este silitor si se pregateste dupa o carte buna de gramatica.

Din experienta celor care au dat admiterea in anii trecuti, cartile de gramatica care acopera cel mai bine cerintele unui astfel de examen sunt cele care cuprind atat teorie, cat si exercitii – grile tip examen, care au subiectele de la sesiunile de admitere anterioare cu raspunsuri explicate, care ofera comentarii la grile tematice si gradate ca dificultate. Un astfel de exemplu este « Gramatica limbii romane pentru examene » de Alexandru Petricica, prezentata pe http://www.grile-gramatica.ro/ .
Examenul de gramatica de la admiterea in facultati are cerinte specifice si necesita o pregatire speciala. Cum perioada de admitere din iunie-august se apropie, viitorii candidati ar trebui sa inceapa pregatirea.

              Vizitati: http://grile-gramatica.ro/

Nume
Email
Introduceti codul din imagine


Comentarii:
uEGxyCpRpotBo:
02-04-2012
Buna. Felicitari pentru blog. Articolul dsepre facultate este cat se poate de veridic. Cursurile tip suport pentru cei de la ID sunt exact cum le-ai descris, din pacate. De asemenea partea de suport administrativ / secretarial imi aminteste de perioada comunista, de ghiseele cu dudui imbracate in pulovere tricotate, machiate exagerat, constant frustrate si vadit suparate pe acel nefericit care ar fi avut nevoie de o informatie. Sunt in anul 2 ID si incep sesiunea pe 12 februarie as avea nevoie de ajutorul tau in ceea ce priveste examenele la administrarea finanÅ£elor publice Å?i a bugetului si la dreptul muncii Å?i securitÄ?Å£ii sociale . Multumesc anticipat. Beatrice
HuDuooCAVsxyKdLcRy:
02-04-2012
7Wtxz9 <a href=\"http://bnlwoeuoxlxo.com/\">bnlwoeuoxlxo</a>
GLctANRLiDxLfKupZ:
02-04-2012
x3rIKZ , [url=http://twzbzqaygnxo.com/]twzbzqaygnxo[/url], [link=http://stzdsnprlkvg.com/]stzdsnprlkvg[/link], http://cjpgtcxpunsu.com/
xQHLzKfHSfHKIbe:
02-04-2012
Xvki7G <a href=\"http://jibvmmexcxve.com/\">jibvmmexcxve</a>
LHdaLeuRgnPwKwq:
02-04-2012
r0R9p8 , [url=http://wvklilmwhiuw.com/]wvklilmwhiuw[/url], [link=http://rjptobxlpnrc.com/]rjptobxlpnrc[/link], http://tvygbopbhxwy.com/

Copyright © 2009 - 2013 Toate Drepturile Rezervate