Director web

cu site-uri si articole
   Articole       Adauga link       Adauga Articole       Recomandari       Contact   
               22-08-2012| Postat de Ann

Virusul HPV la femeiCand vine vorba de bolile cu transmitere sexuala, putine sunt cuplurile care nu s-au confruntat macar o data cu o astfel de neplacere. Cele mai raspandite boli ar fi: chlamidia, gonoree, sifilis, herpes genital, vaginita, hiv, hpv, iar lista poate continua. Prezervativul este metoda de protectie cea mai eficienta in cazul bolilor cu transmitere sexuala, de altfel si cea mai ieftina ca pret.

Daca vorbim de Hpv (Human Papilloma Virus), prezervativul reduce riscul infestarii, insa nu asigura protectie totala. Infectia cu acest virus se produce prin contact sexual, ba chiar simplul contact direct cu zona genitala infectata poate duce la transmiterea acestuia. Exista peste 100 de tipuri de Hpv. In cazul femeilor, unele dintre aceste tipuri determina aparatia cancerului cervical. Alte tipuri de Hpv pot fi depistate doar in urma efectuarii testului Papanicolau, daca rezultatele acestuia sunt anormale.
De cele mai multe ori infestarea cu Hpv determina aparitia verucilor sau in termen popular a negilor, in zona genitala si anus. Acestea, necesita interventie medicala, fiind tratate de medicul ginecolg sau dermatolog. Foarte rar se intampla sa dispara spontan, fara niciun fel de tratament. Cremele aplicate in zonele infectate sunt de obicei prima masura luata in tratarea verucilor, iar mai apoi cauterizarea sau chirurgia. In ciuda oricariu tratament urmat, chiar daca nu mai exista urme de veruci, acest virus ramane in corp, facandu-si simtita prezenta aproape de fiecare data cand sistemul imunitar este slabit.
Pentru a afla tipul tulpinii de Hpv purtata, se face un test care consta in prelevarea unei probe de secretii de la nivelul cervixului, la fel ca la testul Papanicolau. Trebuie mentionat ca acest test nu se face in perioada menstruatie, ci la 8-12 zile dupa aceasta perioada. Rezultatele testului pot fi disponibile in 1-2 saptamani. In cazul in care se contata prezenta unui tip de Hpv cu risc cancerigen crescut, se urmeaza recomandarile, testele si tratamentele mentionate de medic.
De retinut: Orice femeie ar trebui sa mearga o data pe an la un consult ginecologic, asa este sanatos si mai usor de prevenit o boala, care ar putea sa ajunga la un stadiu avansat, ca apoi sa fie mai dificil de tratat.

Astazi, avantajul cel mai de pret ar fi ca accesul la informatie este facil. Print intermediul internetului se pot accesa diverse site-uri cu resurse informative, menite sa-i ajute pe cei aflati in impas. Mai mult, exista site-uri unde se pot adresa intrebari, iar ceilalti utilizatori pot raspunde si pot oferii sfaturi din experientele proprii. Informatiile cu privire la alte boli cu transmitere sexuala ar trebui cunoscute de toata lumea.

              Vizitati: http://www.raspunsuri.info/enciclopedie/enciclopedia-familiei-si-relatiilor/bolile-cu-transmitere-sexuala

Nume
Email
Introduceti codul din imagine


Comentarii:
nV1O8vyMeqm:
22-08-2012
Hahaahha. I'm not too bright today. Great post!

Copyright © 2009 - 2013 Toate Drepturile Rezervate