Director web

cu site-uri si articole
   Articole       Adauga link       Adauga Articole       Recomandari       Contact   
               27-09-2013

Riscuri pentru companiile rent a carCompaniile de inchirieri masini sunt unul dintre business-urile care aduc profit imediat, si inca unul serios, intreprinzatorilor din acest domeniu. Insa, ca orice business, avantajele vin la pachet si cu o serie de dezavantaje. Care sunt riscurile la care se expun cel mai adesea companiile de inchirieri masini? Iata mai jos cateva dintre acestea, detaliate.

Primul si cel mai important risc este acela al furtului masinii, fie de catre client, fie de catre o terta persoana sau grup, in timpul derularii contractului de inchiriere. Tocmai de aceea companiile s-au gandit la tot soiul de solutii pentru a fi acoperite in aceste situatii. Vorbim aici atat despre asigurari impotriva furtului (e drept, acesta este un tip suplimentar de asigurare, pe care nu toti clientii sunt dispusi sa il plateasca). Click aici pentru mai multe detalii. Tot pentru a se tine la adapost de hotii de masini, exista companii rent a car care au sisteme de urmarire pentru masinile pe care le au in oferta, mai ales pentru cele mai scumpe dintre acestea. De asemenea, atat pentru constituirea unei garantii cat si pentru plata inchirierii masinii, majoritatea companiilor rent a car nu mai accepta plata cash, ci se bazeaza exclusiv pe carduri de credit sau debit. Cu ajutorul acestora este mult mai usor sa ai la momentul potrivit date despre un client anume. Tocmai de aceea, asa zisii clienti care inchiriaza masini pentru a nu le mai returna, cauta companii mici, care nu pretind garantii si care accepta si plata cash, astfel incat sa nu poata fi urmariti.

Firmele care solicita garantii cash, risca sa fie puse in situatia de a plati din surse proprii repararea masinilor avariate. Nu este vorba despre daunele evidente la prima vedere, ci despre cele ascunse, care nu pot fi observate decat la un control mai amanuntit. Garantia cash se returneaza obligatoriu odata cu returnarea masinii de catre client, lasand astfel descoperite companiile rent a car. Un alt risc important este acela al daunelor serioase aduse masinilor. Tot in acest sens, au fost instituite garantiile prin intermediul sumelor blocate pe card. Blocarea sumei pe card (timp de 30 de zile, legal) asigura firmelor de inchirieri posibilitatea de a efectua o verificare temeinica a masinii la returnare, pentru a depista eventualele daune aduse de client. Garantiile cu blocarea sumei pe cardul de credit sunt mult mai sigure si mai convenabile pentru firme, insa si acestea prezinta un risc. Blocarea sumei pe card poate fi contestata de catre posesorul cardului, care isi poate debloca suma si lasa descoperita, din nou, firma de la care a inchiriat masina.

Companiile rent a car inchiriaza masinile cu rezervorul plin, si solicita la returnare acelasi lucru. Aceasta conditie a facut ca nu o data masinile sa fie returnate cu combustibil de proasta calitate, mai ieftin, care a daunat masinii sau chiar cu apa, care a distrus motorul. Desi nu foarte intalnit, acest din urma caz aduce prejudicii serioase companiilor, mai ales ca este vorba despre daune care se constata in timp si care nu pot fi imputate clientului.

              Sursa: Ann

Nume
Email
Introduceti codul din imagine


Comentarii:
0 comentarii

Copyright © 2009 - 2013 Toate Drepturile Rezervate