Director web

cu site-uri si articole
   Articole       Adauga link       Adauga Articole       Recomandari       Contact   
               28-09-2013| Postat de Cip

Efectele benefice ale jocurilorIntr-o societate care ne preseaza din ce in ce mai mult iesirea din cotidian si relaxarea aproape ca par a fi un lux pentru majoritatea.
In perioadele in care alegem pur si simplu sa ne deconectam de la problemele zilnice, ori sa uitam de termenele limita de la birou, jocurile par a fi cea mai buna alegere cu care putem sa ne petrecem cateva ore zilnic fara sa ne plangem ca suntem si mai obositi dupa incheierea activitatii.

Desi, pe langa scopul de relaxare si evadare intr-o lume virtuala perfecta, jocurile de orice natura ar fi ele, au si un asa zis scop terapeutic, ajutandu-ne sa ne dezvoltam capacitatile intelectuale si chiar personalitatea.
Spre exemplu, jocurile de tip ‘’shooter’’ ne ajuta sa fim mai rapizi in luarea deciziilor, ne cresc capacitatea de a raspunde la un stimul vizual, dezvoltandu-ne abilitatea de a fi mai atenti la detalii. Un articol despre acest joc gasiti pe jucam.ro.
Jocurile video au scopul de a le dezvolta jucatorilor capacitatea decizitionala de natura etica si morala, privind natura actiunilor pe care le intreprind in joc. Astfel, ei au posibilitatea de a vedea in timp real efectele deciziilor pe care le iau in jocul cu pricina, dar pot discerne si ce e bine si rau asupra actiunilor pe care aleg sa le intreprinda in timpul jocului, ba mai mult, sa se gandeasca la rezolvarea problemelor pe care le intampina in timp ce se joaca.
In privinta jocurile de tip raliu, sau popular cunoscute, ‘’cu masini’’, cei ce aleg astfel de tipuri de jocuri, si detin si un permis auto, se pare ca, au toate sansele de a-si imbunatati capacitatile de soferi. Jucatorii soferi, dau dovada de o mai mare capacitate de concentrare in momentul in care se afla la volan, si chiar de o atentie sporita asupra evetualilor factori perturbatori ce pot aparea in trafic.

In consecinta, consumate cu moderatie jocurile nu va afecteaza capacitatile intelectuale, ba chiar le dezvolta!

              Vizitati: http://

Nume
Email
Introduceti codul din imagine


Comentarii:
0 comentarii

Copyright © 2009 - 2013 Toate Drepturile Rezervate