Director web

cu site-uri si articole
   Articole       Adauga link       Adauga Articole       Recomandari       Contact   
               07-01-2014| Postat de Ann

Trusoul pentru botez - cadoul nasilorInca de la venirea pe lume a unui copil, rolul nasilor este acela de parinte spiritual pentru fiinta ce urmeaza a fi crestinata. Alaturi de parinti, nasii vor fi calauzele in viata ale copilului, cei care vor avea un rol in educarea sa si in dezvoltarea unui comportament de bun crestin.

Dincolo de rolul moral pe care il au nasii, in primul an de viata ei au si o serie de obligatii materiale fata de finul lor. Daca este vorba despre o fetita, traditia spune ca nasa trebuie sa ii cumpere cerceii cu care va iesi din maternitate si hainutele cu care va pleca acasa. La fel si in cazul baieteilor, acestia vor purta primul set de hainute din partea nasilor. De asemenea, un cadou important din partea nasilor este trusoul. La capitolul trusouri botez, oferta este una foarte variata, insa ceea ce este greu de gasit este un trusou calitativ, complet si care sa il faca pe copil sa arate elegant si delicat pentru varsta sa, fara sa il infasoare in dantele inutile, care il sufoca si nu ii lasa libertate de miscare. Cu toate acestea, insa, exista si trusouri fine, de calitate. In general, un trusou contine setul de hainute cu care va fi imbracat copilul dupa taina Sfantului Botez, astfel incat sa primeasca Prima Impartasanie curat si elegant.

In afara de hainute, trusoul adus de nasi va contine panza de mir in care va fi prins copilul dupa scoaterea din cristelnita, un prosop cu care va fi infasurat dupa “baita” si cu care va fi sters, fasa cu care va fi legat, un prosop pentru preot, un sapun tot pentru acesta, si o sticluta pentru mirul cu care va fi uns. Pentru cat mai muta eficienta, locul de unde se alege trusoul, poate fi folosit si pentru comandarea de marturii botez, pentru decorul de cristelnita, lumanare si cruciulite.


              Vizitati: http://www.nikos.ro

Nume
Email
Introduceti codul din imagine


Comentarii:
0 comentarii

Copyright © 2009 - 2013 Toate Drepturile Rezervate