A fi sau a nu fi lucrator comercial

Imi amintesc, acum cu amuzament de primul meu job. Atunci insa nu am rezistat mai mult de o luna. Era un magazin cu haine. Eu am fost pusa pe raionul destinat barbatilor. Eram atat de incantata ca in sfarsit am un job, incat nu am luat multe lucruri in considerare. Singura mea regula a fost sa pot ajunge la examenele de la facultate. Nici macar perioada de proba nu am avut. Cred ca nici macar nu stiam ce e aia.

In prima zi de munca mi s-a explicat ce si cum trebuie sa fac. Stiu ca aveam un caiet mare in care erau trecute intrarile de marfa, iesirile de marfa, cate produse aveam pe sala, cate in depozit, pretul fiecarui produs, denumirea fiecarui produs de pe sala. De cum ajungeam la lucru, trebuia sa numar fiecare produs pe care il aveam in sala, si nu erau deloc putine. Aveam in jur de 1000. Dar am invatat sa fac si asta. De stat jos, nu aveam voie, de mancat, trebuia sa mancam cat mai departe de raion.

Insa e de neuitat cum la un moment intra o baba pe raionul meu, si imi cere camasa alba numarul nu stiu cat. Deja stiam ca nu am numarul acela, insa pentru a nu da impresia ca sunt nesimtita, i-am zis ca ma uit. Ma intorc la distinsa doamna si ii spun ca nu am. La care dansa ma mai roaga sa ma uit o data, ca am ochelari si poate mi-a scapat. In secunda doi in mintea mea am si pocnit-o peste fata. Dar cum in realitate asa ceva era imposibil, i-am zambit elegant si m-am mai uitat inca o data. Acelasi raspuns i-am dat. Bineinteles ca m-a pus sa ma mai uit de nspe mii de ori ca intr-un final sa ma puna sa merg si in depozit sa ma uit.

Ajunsesem deja la limita dintre rabdare si nervi, si pe un ton foarte ironic, am trimis-o fain, frumusel la un alt magazin. Oricum nu am rezistat foarte mult la jocul respectiv, poate si pentru ca sefa era o persoana careia ii placea sa fie lingusita toata ziua. Asa ca simplu ca buna, cand mi-a venit contractul sa-l semnez, mi-am dat demisia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>